Validus Engros banner
    Validus Engros  Tlf 32 23 11 00                          
Life kjøper Validus Engros AS

Pressemelding 22.5.2014
Life kjøper norske Validus Engros og Validus Butikkdrift. Life Europe, Nordens ledende helsekostkjede, kjøper Norges største helsekostgrossist, Validus Engros og butikkforetaket Validus Butikkdrift. Med disse oppkjøpene styrker Life sin ledende posisjon på det nordiske helsekostmarkedet.
Selgeren er Validus AS, som indirekte eies av FSN Capital og NorgesGruppen.

Validus Butikkdrift eier og driver 35 helsekostbutikker som i dag er franchisetakere i Life, samt en Banda- butikk. I 2013 hadde Validus Engros og Validus Butikkdrift en omsetning på henholdsvis ca.475 millioner SEK og ca.190 millioner SEK.
Life er i dag den største kunden til Validus Engros. I tillegg til Life, har Validus Engros flere grossist- og logistikkoppdrag innenfor detaljhandelen i Norge. Kjøpet er et naturlig skritt i utviklingen av Life som Nordens ledende helsekostkjede, og det gir oss økt kontroll og bedre muligheter til å utvikle både butikker og vareforsyning på det norske markedet. Det skaper også bedre forutsetninger for å oppnå synergier på nordisk nivå i konsernet, sier Jarle Gundersen, styreleder i Life Europe og partner i eieren Norvestor.

I 2013 hadde Life Europe, Validus Engros og Validus Butikkdrift en samlet omsetning på ca. 1,3 milliarder SEK, og oppnådde et driftsresultat før avskrivninger på 72 millioner SEK. Sammen med alle franchisetakere var markedsomsetningen ca. 2 milliarder SEK i 2013.
– De siste årene har Life hatt en jevn, positiv vekst. Vårt forretningskonsept og varemerke gjør det meget godt i konkurransen med apotek, e-handel og dagligvarehandel. Naturlig helse er en megatrend, og internasjonalt er det flere eksempler på helsekostkjeder med et lignende tilbud som Life som i dag har en enestående fremgang i markedet. Life er allerede i dag den nest største helsekostkjeden i Europa, og det oppkjøpet vi foretar nå innebærer at vi kan øke utviklingstakten, styrke konsernets stabilitet og profilere oss enda sterkere i en stadig økende konkurranse, sier Lars Fins, konsernsjef i Life Europe.
Kjøpet er underlagt gjeldende gjennomføringsbestemmelser, og må godkjennes av Konkurransetilsynet. Transaksjonen forventes å være endelig gjennomført i løpet av juli måned, og den finansieres av likvide midler og banklån.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Lars Fins, konsernsjef i Life Europe AB
Mobil: +46 (0)709 27 80 00
E-post: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Om Life
Life* er den markedsledende helsekostkjeden i Norden med totalt 440 butikker** fordelt på Sverige, Norge og Finland og ca.
600 000 klubbmedlemmer. Life-konsernet har 304 ansatte*** og hadde en omsetning på ca.786 millioner SEK i 2013. Samlet, inkludert medlems- og franchisebutikker, har Life* en omsetning i Sverige, Norge og Finland på ca. 1,7 milliarder SEK.
* Life omfatter Life-konsernet og Lifes medlems- og franchisebutikker.
** Life-konsernet eier og driver 107 egne butikker
*** Det gjennomsnittlige antallet ansatte
Tilbake til startsiden |  Utskriftsvennlig versjon | Publisert: 28.05.14
Validus Engros AS | Orkidehøgda 3 | 3050 Mjøndalen | Telefon 32 23 11 00 | e-post ordrekontor@validusengros.no
Utviklet av Godt Sagt kommunikasjon